Over Laura

Aangenaam kennis te maken! Ik ben de vrouw achter Doula Nagomi. Het werk als doula is heel persoonlijk en het is belangrijk om een klik te voelen met elkaar. Daarom stel ik mij graag even voor zodat jullie een eerste indruk krijgen.

Waarom ben ik een doula?

Als doula heb ik mijn passie gevonden en komen mijn interesses, kwaliteiten en ervaring samen. Mijn interesse voor zwangerschap, bevallingservaringen, ontwikkelingspsychologie, culturele invloeden en het voorkomen van mentale klachten. Ik ben een betrokken, liefdevolle, toegewijde, betrouwbare vrouw. Ik voel mij fijn in de rol van verzorgen, aanpakken, ondersteunen en kennis overbrengen. Ik werk graag in een ontspannen, respectvolle omgeving en houd van een grapje.

Mijn leven

Ik ben moeder van twee kinderen (2013 en 2015) en heb twee totaal verschillende bevallingen gehad. Ik ben afgestudeerd psycholoog. Mijn opleiding tot massage therapeut heb ik aangevuld met cursussen in zwangerschapsmassage, massage na de bevalling/ miskraam en baby massage. Mijn studie heb ik gevolgd in Amerika, Australië, Japan en Nederland en daardoor werk ik graag met mensen uit andere landen. Nu ik inzicht heb gekregen in al mijn ervaringen is het heel duidelijk geworden: ik ben een doula!

Wat voor doula ben ik?

In mijn rol als doula ben ik een rustige en liefdevolle aanwezigheid voor iedereen. Ik ondersteun jou in de wensen die je hebt. Of je nu een bevalling zonder pijnbestrijding wenst of juist zo snel mogelijk een ruggenprik wilt. Of je een liefdevolle partner hebt of er alleen voor staat. Of je voelt dat het allemaal wel goed komt of angstig kijkt naar wat er komen gaat. Of dit je eerste bevalling is of de tiende. Of je zelf een kindje baart of op een andere manier ouder wordt. Of je liever feitelijke informatie ontvangt of je meer wilt concentreren op de beleving, of allebei! Waar ik kennis over heb deel ik graag met jullie en wat ik (nog) niet weet heb ik fijne collega’s voor.

Waar staat Nagomi voor?

Tijdens een visualisatie oefening dacht ik na over woorden die voor mij passen bij ´de doula´. Er kwamen veel water gerelateerde woorden in mij op zoals golf, stroming en waterval. Bij een golf zag ik de golvende contour van het vrouwelijk lichaam, van de zwangere buik, van de ups en downs die horen bij zwanger worden, zwangerschap en een kindje verzorgen. Aangezien mijn droom is om vloeiend Japans te spreken en mijn doula diensten in het Japans aan te kunnen bieden leek het mij passend om een Japanse naam voor mijn doula praktijk te hebben. 

Het woord voor ‘golf’ is in het Japans ‘nami’. Dat zijn de klanken van mijn dochters naam omgekeerd ‘Mina’. Wat mooi hoe dat nu bij elkaar kwam. Maar het voelde niet compleet want ik wilde de naam van mijn zoon ook verwerken, Hugo. De ‘hu’ klank bestaat niet in het Japans, maar ‘go’ wel. Mijn Japanse vrienden zeiden dat ik met deze klanken het woord ‘Nagomi’ kan maken. Een prachtig woord in het Japans en precies wat ik als doula wil bereiken: ‘Het brengen van rust’, ‘Het verminderen van intensiteit’, ‘Ontspanning’, ‘Gezelligheid’. Daarmee was de naam van mijn doula praktijk een feit!

Een Japanse vriendin is illustrator van beroep en heeft het logo ontworpen voor Nagomi. We gingen in gesprek over wat ik voor me zie als doula: zachtheid, verbinding, warmte, samenwerking. Welke kleuren mij aanspreken en wat ik wil uitstralen. Na meerdere sketches was er eentje waar ik verliefd op werd. De verbinding tussen moeder en baby die groeit in de baarmoeder omringt door vruchtwater. Ze doen het samen en verdienen steun van hun team.