Laura heeft tijdens de bevalling foto’s en video’s gemaakt. En wat is dat fijn om te hebben zeg! Als extra heeft Laura de gemaakte foto's en video's in een filmpje met muziek verwerkt. Ik vind dit zo bijzonder en zo mooi om te hebben.

Jeroen & SamiraOuders van Skylinn
Onze ervaring

Jeroen & Samira, ouders van Skylinn

Een doula, ik had er wel eens over gehoord, maar mij er nooit verder in verdiept. Toen kwam ik een oproepje tegen van Laura die vrouwen zocht die begin 2021 moesten bevallen. Ik dacht ik probeer het toch eens. Zeker gezien we midden in de corona tijd zaten en alles dicht was. Yoga of sporten zat er eigenlijk niet in. Laura kwam met ons kennis maken en wij vonden het beide een fijn gesprek. Niet te zweverig zoals ik bij sommige online cursussen had gezien. Wij hebben dit ook duidelijk aangegeven dat wij daar niet van zijn. Het klikte dus, Laura werd onze doula. We hebben een aantal fijne contact momenten gehad en Laura is bij ons thuis geweest. Onder andere om mij een ontspanningsmassage te geven, maar ook om mij en mijn partner de stappen in het geboorteproces uit te leggen. De dag voor mijn bevalling is Laura nog een ontspanningsmassage komen geven. In de avond kon zij alweer terugkomen, omdat de weeën regelmatig werden. En wat vond ik het fijn dat Laura daar was. Ze heeft mij zo kunnen helpen met het opvangen van de weeën door tegendruk te geven. Ongelofelijk fijn, waardoor ik eigenlijk amper echt pijn heb gehad. Daar gingen we naar het ziekenhuis, wat overigens nog een gedoe was met corona, maar het is gelukt. Ook dit vond ik erg fijn. Een vertrouwd gezicht die eigenlijk al een lange periode bij ons bekend was. Ook in het ziekenhuis vond ik de aanwezigheid van Laura prettig. Misschien gek om te zeggen, maar tijdens het persen had ik het zo ongelofelijk warm en daar heeft zij toch echt gezorgd dat ik het aangenamer had. Ook de samenwerking met de verloskundige verliep soepel. Laura heeft tijdens de bevalling foto’s en video’s gemaakt. En wat is dat fijn om te hebben zeg! Stukje om het te kunnen verwerken, ondanks dat ik een relatief makkelijke bevalling had, maar ook omdat het gewoon heel waardevol is om terug te zien. Als extra heeft Laura de gemaakte foto’s en video’s in een filmpje met muziek verwerkt. Ik vind dit zo bijzonder en zo mooi om te hebben.

De partner heeft de doula ook als prettig ervaren. Het was fijn om te zien dat mijn vriendin rust kon vinden toen Laura haar hielp met het opvangen van de weeën en ze mij ook de uitleg heeft gegeven hoe ik mijn vriendin kon helpen. Wij hadden beide nog geen ervaring met zwangerschap of bevallen, dus ook daarin heeft Laura ons goed kunnen begeleiden, waardoor we deze zwangerschap en bevalling relatief makkelijk hebben doorstaan. Als man zijnde zit je toch in een positie waarin je je niet volledig kan verplaatsen in de vrouw, Laura kon zich beter verplaatsen in mijn vriendin (door eigen ervaring) en daardoor voelde ik mij minder nutteloos. Ook tijdens de bevalling heb ik mijn vriendin kunnen ondersteunen door tips die ik eerder van de doula had gekregen. De aanwezigheid van de Laura heb ik als een steun ervaren en ook ik ben dankbaar voor de foto’s en video’s die zij heeft gemaakt.

Groetjes Jeroen, Samira en Skylinn