Postpartum Doula

Wat voor ondersteuning kan jij gebruiken in de eerste maanden met je baby? Ik ben er voor je.

Volledige aandacht

Postpartum doula

Als postpartum doula geef ik vooral aandacht aan de moeder. De vrouw die met de geboorte van haar kindje is geboren als moeder. Een hectische, kwetsbare, onzekere en vermoeiende periode waar het fijn is om een liefdevolle doula erbij te hebben. Een doula die niet oordeelt en zich richt op jouw wensen. Het hoeft allemaal niet extreem zwaar of problematisch te zijn maar de eerste 40 dagen na de bevalling zijn gewoon intens en daar mag je best hulp bij vragen. Ik help jullie als gezin om te herstellen, om in verbinding te komen met elkaar en te kunnen genieten van deze bijzondere tijd in je leven.

Wat ik kan aanbieden is vooral gericht op de behoeftes die er spelen in jullie jonge gezin. Praktische hulp zoals gezonde maaltijden bereiden en het huishouden. Of even op jullie baby letten zodat je ongestoord kan douchen. Een luisterend oor hoe het nu echt met je gaat. Met mijn psychologie achtergrond heb ik altijd aandacht voor de mentale gezondheid bij jonge ouders. Wellicht heb je spierpijn van de houdingen die je aanneemt tijdens het voeden, dragen en slapen. Een massage biedt verlichting en ontspanning. Ik heb een specialisatie cursus gevolgd in kraambedmassage die ik bij je thuis kan uitvoeren. Ook kan ik ondersteuning bieden bij borstvoeding, maar bij problemen dien je een lactatiedeskundige in te schakelen. Vinden jullie het leuk om babymassage te leren? Dit kan na ongeveer 4 tot 6 weken na de geboorte. 

Een postpartum doula is geen vervanging van de kraamzorg. De kraamverzorgster is namelijk medisch geschoold en is de ogen en oren van de verloskundige. Een doula voert nooit medische handelingen uit. Je hoeft een postpartum doula ook niet gelijk in te schakelen na de bevalling. 

Heb je behoefte aan postpartum behandelingen zoals bengkung bellybinding, yonisteam of kruidenstempel massages? Dan verwijs ik je graag door naar zorgzame doula’s in mijn netwerk.

Tarieven

Postpartum doula begeleiding is altijd maatwerk. Gericht op jullie behoeftes en wensen op dat moment.

Losse afspraak

45

Per uur
  • Verbinding als gezin
  • Praktische hulp
  • Gezonde maaltijden
  • Een luisterend oor
  • Massage

Pakketkorting€ 50,- korting!

400

Per 10 uur
  • Tip: boek dit alvast tijdens de zwangerschap zodat je gegarandeerd bent van extra ondersteuning.
  • Bespaar €50 door bij aanvang 10 uur postpartum ondersteuning af te nemen.

Op zoek naar een postpartum Doula?

Laten we kennismaken!